;حق الناس هایی که هاشمی آنها را ندید!
حق الناس هایی که هاشمی آنها را ندید! هر چند «حقالناس» بهانه حمله به شورای نگهبان شدهاست و هرچند که جناب هاشمی خاطرههای خود درباره سخنان امامخمینی(ره) در دفاع از جایگاه شورای نگهبان را به یاد نمیآورند اما این یک حقیقت است که شورای نگهبان از ارکان جمهوری اسلامی است.
به گزارش گروه سیاسی-فرهنگ نیوز، خبرساز شدن هاشمی رفسنجانی و تیترهای آنچنانی رسانههای ضدانقلاب و بیگانه که از میان سخنان وی انتخاب شدهباشد، دیگر یک رویه معمولی محسوب میشود.
از روزهای انتخابات سال 1384 و آغاز علنی موضعگیریهای سئوالبرانگیز هاشمی و ایجاد تنش با دولت وقت، حدود 9 سال میگذرد. هاشمی رفسنجانی در این سالها یک بار منتقدان رویههای غلط دانشگاه آزاد را مخالفانی خواند که «حسود» و «مزاحم» هستند. یک بار دیگر نیز بر «وقف» غیرقانونی دانشگاه آزاد به نفع خانواده خود صحه نهاد.
وی در جریان آغاز و زمینهچینی برای اغتشاشات سال88، نامه معروف به نامه «بدون سلام و والسلام» را خطاب به رهبر انقلاب نوشت و از «آتشفشان»هایی سخن گفت که در خیابانهای شهرها دیده شدهاند! هاشمی در جریان فتنه88 نیز عملکرد مناسبی نداشت و از آن زمان تاکنون بارها رفتارهای سئوالبرانگیز خود را تکرار کرده است.
به گزارش گروه سیاسی-فرهنگ نیوز، خردادماه سال 92بود که دولت یازدهم با شعار «تدبیر و امید» و تکیه بر واژه «اعتدال»، توانست 50.07 درصد از آرای مأخوذه را به خود اختصاص دهد.
درست در نخستین روزهای استقرار دولت بود که معرفی چهرههای بدسابقه بهعنوان وزیر، موجبات بروز بعضی از سئوالات در میان مردم درباره مشیء این دولت شد. از سوی دیگر، گزینش همه وزرای پیشنهادی از میان حامیان «حسن روحانی» (کارگزاران - اصلاحطلبان) اثبات کرد که «اعتدال» مورد نظر رییسجمهور، با معنای حقیقی این واژه دارای تفاوتهای بنیادین است.
این اتفاقات در حالی بهوقوع پیوست که رییسجمهور و طرفداران وی، طی تبلیغات ایام انتخابات، بارها و بارها بر اصل شایستهسالاری تأکید کرده و خواستار استفاده از عموم افراد توانمند، بدون هرگونه ملاحظه سیاسی و حزبی و جناحی شده بودند.
پدرم چاره ای جزء ورود به انتخابات نداشت/
باورمان نمی شد حاج آقا رد صلاحیت شده باشد
یاسر هاشمی گفت: تا چند روز قبل از ثبت نام در انتخابات، آقای هاشمی کاملا در تردید بودند و شرایط گونهای بود که من بهطور جدی و با قاطعیت میگفتم که پدر کاندیدا نمیشود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، "مثلث" متن کامل مصاحبه سالنامه با یاسر هاشمی را به شرح زیر آورده است که از نظر می گذرانیم:
گروه سیاسی- رجانیوز: در آستانهی آغاز مذاکرات گام نهایی توافقنامه ژنو، نشست خبری «بایدها و نبایدهای مذاکرات گام نهایی توافقنامه ژنو» با حضور دکتر سعید زیباکلام (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) از اساتید دانشگاه، مهندس ناصر نوبری (سفیر سابق کشورمان در اتحاد جماهیر شوروی و کارشناس ارشد روابط بینالملل) از دیپلماتهای باسابقه کشور، جواد کریمی قدّوسی (عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی) از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، وحید اشتری (سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران) یکی از گروههای مردمی فعال در ماجرای هستهای، سعید سرافراز (دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی) از دانشجویان نخبه و دارنده مدال طلای المپیاد، برای بررسی فرصتها و تهدیدها و خطوط قرمزی که تیم مذاکره کننده باید رعایت کنند، برگزار گردید.
پروپاگاندا اجازه طرح انتقادات را نمیداد
وحید اشتری، دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بینالملل (دیپلماسی معاهدات) آغاز کننده صحبتهای این نشست بود. وی گفت: فضای امروز نسبت به فضایی که تا اندکی پیش حاکم بود، فضای مثبتتری است. پروپاگاندایی که بعد از حصول توافق شکل گرفته بود، امکان طرح هیچ انتقادی را به منتقدین نمیداد و آن را مخالفت با فتحالفتوح و گشایشی عظیم در فضای کشور معرفی میکرد. فضا خیلی روشنتر شده است. فشاری که تحت اثر برخی مواضع غلط داخلی، در فضای بینالملل به ما میآید، گشایش جدی در داخل رخ نداده است، زبان طلبکاری مقامات آمریکایی و غربی شدت یافته است و لذا الان در مورد این که استراتژی در پیش گرفته شده، چه نتایجی را در پی خواهد داشت، قابل فهم و مشخص است ادامه مطلب ...
رجانیوز_گروه سیاسی:در آستانهی آغاز مذاکرات گام نهایی توافقنامه ژنو، نشست خبری «بایدها و نبایدهای مذاکرات گام نهایی توافقنامه ژنو» برگزار شد.
گروه فرهنگی - رجانیوز/ مهدی خانعلیزاده: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که تنها وزارتخانه جمهوری اسلامی ایران است که دارای پسوند "اسلامی" است، طی سالهای گذشته روند پرفراز و نشیبی داشته است؛ هم عطاءالله مهاجرانی که اکنون ساکن لندن و پای ثابت تحلیلهای بیبیسی فارسی است را به خود دیده و هم محمدحسین صفارهرندی، سردبیر سابق کیهان را. ماجرای این روزهای این وزارتخانه اما حکایت دیگری است؛ حکایتی که سبب شده تا حجم زیادی از انتقادات علیه دولت به وزارت ارشاد مربوط باشد و علمای حوزه علمیه قم هم بارها و بارها شکایت این حوزه را به نزد رئیسجمهور ببرند.
گروه سیاسی- رجانیوز: علیرغم توقیف دو هفته نامه منتقد دولت طی کمتر از 8 ماه آغاز به کار دولت جدید، امروز سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد تاکنون دولت با رسانه های منتقد خود مدارا کرده است!
به گزارش رجانیوز، محمد باقر نوبخت با بیان اینکه 70% مردم از طرح سبدکالا رضایت دارند، ترجیح داد بدون اشاره به توقیف هفته نامه های 9 دی و یالثارات به علت نقد دولت اعلام کند: «اینکه دولت با منتقدان به چه شکلی برخورد کند، روند گذشته نشان از مدارا داشت.»
این اظهارات عجیب در حالی از سوی آقای نوبخت بیان شده است که مشخص نیست اگر قرار بود دولت جدید روند عدم مدارا در برخورد با رسانه های منتقد خود را در پیش بگیرد، در عمل چه اتفاقی می افتاد؟
11 روز قبل روحانی درباره توقیف مطبوعات چه گفته بود؟
گفتنی است توقیف هفته نامه 9 دی در حالی روز گذشته به مدیر مسئول آن ابلاغ شده است که 11 روز قبل رییس جمهور در اختتامیه جشنواره مطبوعات گفته بود:
«چطور امروز برخی آزاد آزادند و برخی از این آزادی سهمی اندک در اختیار دارند؟ منتقدان دولت، مخالفان دولت آزادند و آزاد خواهند بود اما بگذارید به همان اندازه همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند ... دولت معتقد است، توقف ها، توقیف ها آخرین راه است نه اولین راه حل. ممکن است مطبوعهای، جریدهای، خطا کند. یا مرتکب اشتباه بزرگی شود. اولین قدم این است اگر می خواهیم برخورد کنیم با نویسنده، با مدیرمسئول. چرا کل آن رسانه بسته شود؟» ادامه مطلب ...
گروه اقتصادی – رجانیوز/ محمدحسین سیاح طاهری*: این اولین بار نیست که ایران با تحریم های نفتی مواجه می
شود. نخستین تحریم جامع سراسری علیه ایران در دوران معاصر، تحریم بریتانیا
علیه ایران بمنظور واکنش در برابر انتخاب دکتر محمد مصدق به وزارت بود که
هدف ملی سازی صنعت نفت را دنبال میکرد.
به گزارش رجانیوز، جالب اینکه اولین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران نیز در زمان نخست وزیری محمد مصدق و بمنزله واکنش علیه ملی شدن صنعت نفت ایران صادر شد. با این حال مصدق واکنشی متفاوت از دولتمردان دولت یازدهم در مقابل تحریم ها داشت. وی در دوره 28 ماهه نخست وزیری خود که کشور تحت فشار قدرت های جهانی بود، کشور را تقریبا بدون هیچ درآمدی از نفت استوار نگه داشت و نه تنها خدشه و خللی بر اقتصاد وارد نیامد، بلکه اقتصاد ایران که پیش از این دوره بحرانزده و گرفتار رکورد و حتی ورشکستگی بود، سلامت خود را بازیافت و به صورت اقتصادی متوازن و متعادل درآورد.
در آن زمان برخلاف انگلیسیها که یکدل و یکزبان از شرکت نفت و منافع نفتی خود دفاع میکردند، ملی کردن نفت تا آخرین لحظه تصویب آن با مخالفت بخش مهمی از هیئت حاکمه روبرو بود؛ عواملی چون ارتجاع داخلی، طرفداران شوروی، منافع اقتصادی عوامل فاسد درون حکومت و سرسپردگان انگلیس، خوانین و ملاکان، تجار و بازرگانان هر یک به دنبال منافع شخصی و گروهی خویش جبههای ناپایدار در برابر یکپارچگی قدرتهای جهانی به وجود آورده بودند و تمام تلاش رهبران نهضت ملی شدن، صرف خنثی کردن مخالفتها و کارشکنیها میشد.
در واقع مخالفان بر این تاکید می کردند که ایران اولا امکان فنی و مدیریتی استحصال نفت را ندارد و ثانیا در صورت پافشاری بر ملی کردن صنعت نفت، امکان راه افتادن یک جنگ و حمله نظامی انگلستان به ایران وجود دارد. ادامه مطلب ...
گروه سیاسی- رجانیوز: کمتر از یک هفته پس از آنکه علاء الدین ظهوریان دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات خبر توقیف هفته نامه 9 دی را تکذیب کرد و گفت: «این اخبار صحت ندارد»، هیات نظارت در یک اقدام از موضع ضعف، خبر توقیف هفته نامه «9 دی» را رسما به مدیر مسئول آن ابلاغ کرد.
به گزارش رجانیوز، در حالی که پیش از این نیز هفته نامه یالثارات به علت نقد سیاست های فرهنگی دولت روحانی توقیف شده بود، این بار هفته نامه 9 دی به علت نقد عملکرد دولت یازدهم در عرصه های فرهنگی، سیاست خارجی و سیاست داخلی توقیف شد تا در کمتر از 8 ماه از آغاز به کار دولت جدید، یک رکود جدید در برخورد با رسانه های منتقد دولت ثبت شود.
گروه سیاسی- رجانیوز: حمایت امریکایی ها از اصلاح طلبان در ایران سر درازی دارد و حتی اگر افکار عمومی جملات صریح جرج بوش در سال 88 مبنی بر اینکه «اصلاح طلبان در ایران خط مقدم آمریکا هستند.» را فراموش کرده باشد، این روزها مضمون سخنان بوش را می توان از سوی دیگر مقامات امریکا از جمله باراک اوباما و گری سیمور شنید.
گروه بینالملل - رجانیوز: پروفسور «نوآم چامسکی»، فیلسوف، نظریه پرداز و زبان شناس برجسته آمریکایی است که از وی به عنوان «پدر زبانشناسی مدرن» یاد میشود. نظریه معروف وی، دستور زایشی-گشتاری است که در دهه ۶۰ میلادی
انقلابی در زبانشناسی معاصر
ایجاد کرد. تا پیش از نظریات وی از ماهیت زبان و چگونگی یادگیری زبان توسط
انسان درک درستی وجود نداشت.
به گزارش رجانیوز، درک
چامسکی از ساز و کار امپریالیسم آمریکا و توانایی همیشگی او برای فهم
دورنمای کلی سیاستهای آمریکا به مخالفت او با دخالت نظامی آمریکا در
کوزوو، افغانستان و عراق و همچنین جنگ بوش بر ضد تروریسم منجر شد.
چامسکی اخیرا در گفتوگوی خود با تعدادی از دانشآموزان آمریکایی، از آینده پرمخاطره فناوریهای نظارتی در تجاوز به حریم خصوصی شهروندان و جلوگیری از آگاهی مردم از سوی حکومتها ابراز نگرانی کرده و شیوه آموزشی برخی کشورها را که هدف آن تربیت نسلی بی اراده و مطیع حاکمیت است مورد انتقاد قرار داده است که بخشی از آن درباره حرکت ایالات متحده به سمت یک فاشیسم تکنولوژیک است که در ادامه آن را به نقل از «ایسنا» میخوانیم: ادامه مطلب ...